Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi 2021 yılının aralık ayında yeni MR cihazı kurulumunu gerçekleştirdi. Böylece hastanemizde MR cihazı sayısı 2 ye yükseldi. 3 Tesla MR cihazı yüksek çözünürlükteki görüntü kalitesiyle teşhis ve tedavi hizmetlerinde daha etkin bir hizmete erişimi sağlamakla beraber Türkiye’ de sadece 3 adet bulunan cihazın bir tanesi üniversitemiz hastanesinde bulunmaktadır. Cihazın diğer MR cihazlarına göre yüksek çekim gücü sayesinde diğer cihazlarla benzer sürede daha yüksek kalitede görüntü sağlamaktadır. Özellikle nöroloji, ortopedi, kardiyoloji alanlarında ve tüm vücudun görüntülenmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca yüksek görüntü kalitesi ile kanser gibi tanılaması zor hastalıkların teşhisinde büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Cihaz içinin genişliği, hastanın MR çekimine uyumunu ve konforunu artırmaktadır. Kapalı yerde kalma korkusu ve aşırı kilosu olan hastaların da MR çektirmesini mümkün kılmaktadır. Alınan yeni cihazla beraber MR çekimleri için randevu sürelerini azaltmayı hedeflemektedir. Ne kadar kısa sürede teşhis konulursa o kadar kısa sürede tedavi olabilme şansı doğması sebebiyle tanı koyabilmek için de MR ve görüntüleme hizmetleri büyük önem taşımaktadır.
Yeni MR cihazının Hatay halkına hayırlı olması dileriz.