Tıbbi Genetik Anabilim Dalı hekimimiz Dr. Öğr. Üyesi Semih AŞIKOVALI poliklinik hizmete vermeye başlamıştır. Üniversitemiz internet sitesinden alacağınız randevu ile başvuru yapabilirsiniz. Muayene, aile genetik ağacı çizilmesi işlemlerinden sonra gerekli genetik testler hekimimiz tarafından istenecektir. Genetik testlerinizin sonucu, hekimimiz tarafından değerlendirilecek ve genetik danışmanlık eşliğinde sizlere anlatılacaktır. Uzman hekimimiz tarafından danışmanlık alabilecek bireyler ve danışmanlık verilebilecek hastalıklar;

• Evlilik öncesi ya da çocuk planlama aşamasında genetik danışmanlık hizmeti almak isteyen, özellikle aralarında akrabalık bulunan çiftler
  • Entelektüel yetersizlik (Zihinsel engellilik), gelişme geriliği olan bireyler
  • Akdeniz anemisi (Talasemi) şüphesi olanlar
  • Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) şüphesi olanlar (tekrarlayan ateş, karın ağrıları)
  • Nadir hastalıklardan şüphelenilen çocuk ya da erişkinler
  • Kendisinde ya da ailesinde, ailesel (kalıtsal/ırsi) hastalık şüphesi olanlar (bu durumda hasta yaşıyor ise öncelikle hasta olan bireyin başvurması önerilir)
  • Doğumsal anomali ile dünyaya gelen bebekler (yarık damak-dudak, eksik-fazla parmak, görüntüleme yöntemleriyle gösterilmiş beyinde yapısal bozukluğu olanlar)
  • Kendisinde ya da ailesinde erken yaşta (<45 yaş) kanser öyküsü bulunanlar (bu durumda kendisi kanser olan aile bireyi yaşıyor ise öncelikle kanser geçirmiş hastanın başvurması önerilir)
  • Gebelik sırasında yapılan tarama testlerinde yüksek risk görülen gebeler
  • Tekrarlayan düşüğü olan çiftler (biyokimyasal gebelik haricinde en az 2 düşük olmuş ise)
  • İnfertilite (Kısırlık) tanısı alan çiftler
  • Büyüme-gelişme geriliği olan kısa boylu çocuklar
  • Gebelik sırasında yapılan ultrason görüntülemesinde anormal bulgusu olanlar
  • İlgili klinik branş tarafından değerlendirildikten sonra tanı ve ön tanıları ile genetik konsültasyonu istenen hastalar ve kalıtsal hastalık şüphesi olan herkes hastanemize başvurarak hekimimizden danışmalık alabilirler.

Sayın Dr. Öğr. Üyesi Semih AŞIKOVALI’ ya yeni görevinde başarılar dileriz.