1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri çerçevesinde HMKÜ  Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniklerinde yapılan programa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. ÇİĞDEM EL,  Başhemşire ve Başhemşire  Yardımcısı, Başdiyetisyen , servis hemşireleri ve  sosyal sorumluluk ekibi katıldı.

Program çerçevesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği  Hemşireleri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireleri ile  Yeni Doğan Yoğun Bakım Hemşireleri anne sütüyle ilgili hatalı uygulamaların önlenmesi, korunması ve özendirilmesine yönelik katılımcılara bilgi verdiler.

Etkinlikte anne adayı ve doğum yapmış anneler etkinlik alanına davet edilerek  hastane diyetisyenlerinin birlikte hazırlamış oldukları doğal lohusa şerbeti ve  anne sütü arttırıcı çayı ikram edildi. Yapılan çayların tarifleri annelere anlatıldı ve tarifler evde uygulamaları için annelere verildi.