Hastanemizde Vagal Sinir Simülasyonu Ameliyatı gerçekleştirildi.

Deprem ilk günlerinden bu yana hizmetlerine devam eden Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ nde Epilepsi Ameliyatı (Vagal sinir simülasyonu) gerçekleştirildi. Ameliyat hastanemiz Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı hekimlerimizden Prof. Dr. Yurdal SERASLAN ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Emrah KAYA ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Epilepsi hastaları için yapılan bu ameliyat Türkiye’ de az sayıda büyük merkezlerde yapılmaktadır.  Nadir yapılan bu ameliyatın şehrimizde ve hastanemizde yapılıyor olması şehrimiz insanı için sağlık hizmetleri kalitesini gittikçe arttığını göstermektedir. Ameliyatta beyine giden sinirlere müdahale edilerek epilepsi hastaları için yaşam kalitesi artışına ve hastalığın etkilerinin azalması ile sonuçlanmaktadır.

Bu ameliyatın yapılmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Veysel EREN’ e ve Başhekimimiz Prof. Dr. Onur KOYUNCU’ ya şehrimiz adına teşekkür ederiz. Ayrıca Sayın Prof. Dr. Yurdal SERASLAN ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Emrah KAYA ve ekibine teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.